De conventionele behandeling van acne

Iedereen die met acne worstelt weet hoe moeilijk dit is, om mee te leven èn te behandelen. De conventionele behandeling van hardnekkige gevallen bestaat uit meerdere medicijnkuren. Deze behandeling vergiftigt echter uw afweersysteem! Huidverzorgingsproducten helpen doorgaans onvoldoende. Bent u iemand bij wie deze behandelingen weinig resultaat opleverden, dan bent u een goede kandidaat voor acupunctuur en Chinese geneeskunde.

Hoe beschouwt de Chinese geneeskunde acne?

Acne is een aandoening van de sebaceous-klieren van de haarfollikels. Bij het ontstaan van acne spelen vele factoren een rol, zoals hormonen, verstopping van de poriën, talgafscheiding en bacteriële infectie. Volgens de Chinese geneeskunde kan de ontwikkeling van acne worden verergerd door genetica, spijsvertering of gastro-intestinale functie, emoties, huidverzorgingsproducten en het milieu.
Huidproblemen vormen volgens de Chinese geneeskunde dan ook een signaal van een diepere onevenwichtigheid ergens in het lichaam. De Chinese geneeskunde kijkt verder dan de uiterlijke verschijning van acne, richt zich op herstel van de balans en pakt de aandoening bij de wortel aan. Bij uw eerste bezoek zal uw therapeut u gedetailleerd vragen stellen over uw gezondheid om te bepalen waar dit diepere probleem zich voordoet. Informatie over uw gezondheid, zoals over spijsvertering, energieniveau, stress, menstruele cyclus bij vrouwen en slaap, heeft uw therapeut namelijk nodig om de oorzaak van uw acne vast te stellen. Zodra dit dieperliggende probleem is opgelost, verminderen uw huidproblemen.

Wat houdt de behandeling concreet in?

Bij acne is een reeks van acupunctuurbehandelingen nodig, gecombineerd met een kuur van Chinese kruiden. De kruidenformule is afgestemd op uw constitutie en u neemt de kruiden dagelijks in. Chinese kruiden zijn de meest effectieve en belangrijkste component bij de behandeling van acne.
Uw therapeut kan u ook supplementen aanbevelen, naast huidverzorgingsproducten die het genezingsproces versnellen; tevens kan uw therapeut u adviseren over dieetveranderingen als dit voor u relevant is. Zodra uw therapeut een helder beeld heeft van uw specifieke acne en de cycli, kunt u overgaan naar maandelijkse of seizoensgebonden behandelingen terwijl u doorgaat met inname van de kruiden.

De duur van de behandeling hangt af van de ernst en de duur van uw acne, van uw bereidheid om de kruiden in te nemen en uw dieet aan te passen. Na uw eerste bezoek stelt uw therapeut een specifiek behandelingsplan op basis van bovengenoemde factoren.