Chinese geneeskunde succesvol bij huidaandoeningen

In de ziekenhuizen in China behandelen artsen in traditionele Chinese geneeskunde elke dag zelfs de moeilijkste huidaandoeningen. In het westen beginnen nu veel patiënten de Chinese geneeskunde voor huidaandoeningen te ontdekken, vooral wanneer bevredigende resultaten van westerse, moderne behandelingen uitblijven.

Zolang de Chinese geneeskunde bestaat benadrukt het de individualiteit van de aandoeningen en zegt dat het probleem bij de wortel moet worden aangepakt om het op te kunnen lossen. Deze methode van behandeling blijkt meer bevredigend te zijn en meer duurzame resultaten te hebben in vergelijk met het behandelen van alleen de uiterlijke manifestaties van de huidaandoening.

Acupunctuur en Chinese geneeskunde zijn bijzonder effectief bij de behandeling van veelvoorkomende huidaandoeningen als acne, eczeem en psoriasis. Dit is gedocumenteerd in honderden studies over meer dan duizend jaren Chinese geneeskunde. Chinese kruidentherapie bestrijdt van binnenuit, op veilige wijze en zonder bijwerking, deze en andere huidaandoeningen. Acupunctuur kan ook worden gebruikt om huidbeschadigingen te herstellen, zoals littekens als gevolg van huidziekten, chirurgie of verwondingen. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen ook worden gebruikt voor de behandeling van acute aandoeningen als dermatitis en besmettelijke huidziektes.