Gezichtsverjonging

De traditionele Chinese geneeskunde kent ook de discipline van de “Chinese Medische schoonheidsspecialist”. Deze helpt het lichaam er jonger uit te zien, zich jonger te voelen door het aanpakken van de fysieke, mentale en emotionele patronen die ziekte veroorzaken en bijdragen aan het verouderingsproces. Het gebruik van acupunctuur en kruiden om de zichtbare gevolgen van het ouder worden te vertragen begon in China in de Song-dynastie (960-1279 n.Chr.).
Kunlun biedt een cosmetische acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde voor gezichtsverjonging. Deze vrijwel pijnloze methode neemt de opvallendste tekenen van veroudering weg.

Wat zijn de effecten?

Gezichtsverjonging met de Chinese geneeskunde is meer dan een facelift, het brengt uw aangeboren schoonheid en uitstraling terug. Cosmetisch acupunctuur vermindert of elimineert fijne lijntjes, rimpels, wallen, slappe huid en verkleuringen van het gezicht, terwijl het tegelijkertijd de algehele gezondheid ondersteunt. Fijne lijntjes verdwijnen en diepere rimpels verminderen. Wallen onder de ogen kunnen verminderd worden, hangende oogleden, voorhoofdslijnen, slappe wangen en dubbele kin opgeheven. De behandeling helpt zwellingen te verwijderen door het afvoeren van overtollig vocht en het verbeteren van de stofwisseling. Door de behandeling vernauwen poriën, verbetert de spierkracht en huidspanning, neemt de productie van collageen en distributie toe. Tekenen van stress in het gezicht worden verminderd. Verbetering van bloed- en lymfecirculatie zorgen voor een betere vochtbalans en een mooiere huidskleur.

Wat houdt de behandeling in?

Bij uw eerste bezoek bespreken we uw algehele gezondheid, met inbegrip van de fysieke, mentale of emotionele problemen waaraan u wilt werken. Voorts bespreken we welke wijzigingen u wilt zien in de huid van uw gezicht en hals, waarna de behandeling start.
De behandeling begint met een “scrub” van uw huid met een papje van fijn vermalen parel. Deze verfijnde techniek verzacht uw huid en voorziet ze van mineralen. Daarna worden de rimpels, de hals en nek met een speciale techniek – Gua Sha- behandeld. De huid wordt zachtjes gemasseerd, gemanipuleerd en gestimuleerd. Deze techniek vermindert de rimpels en maakt de huid strakker. Om de resultaten te bestendigen worden er minuscule naaldjes ingebracht in de rimpels en andere specifieke gebieden van het gezicht, oren, nek, handen, voeten en benen. De naalden worden ingebracht terwijl u ontspannen ligt, daarna rust u voor 20-30 minuten. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De cliënten ervaren deze in het algemeen als zeer ontspannen.