Andere behandelingen

Mensen kunnen lijden aan lichamelijke en psychische klachten die geen duidelijk verband met een ziekte houden en waarvan de oorzaak niet bekend is. Slapeloosheid, stress en emotioneel eten zijn daarvan bekende voorbeelden. Deze -soms subtiele- verschijnselen kunnen wel duiden op een serieus probleem en het is in elk geval verstandig om deze te voorkomen.

Ter voorkoming van dergelijke klachten, waarop de westerse geneeskunde geen goed antwoord heeft, kan acupunctuur uitkomst bieden. De Chinese geneeskunde blinkt uit in de preventie van ziekten en klachten. Daarmee houd u uw lichaamssystemen gezond, zodat u goed kunt slapen, een gezond gewicht kunt houden en kunt leven zonder verslavingen.

Naast de preventieve werking van de Chinese geneeskunde is deze effectief bij de behandeling van klachten waarop de westerse geneeskunde geen goed antwoord heeft. De effectiviteit van Chinese geneeskunde bij de behandeling van klachten en aandoeningen als rugpijn, PMS, hoge bloeddruk, psoriasis, bronchitis, artritis, diabetes, astma, depressie, slapeloosheid en vele andere is inmiddels aangetoond*.
Ook u zou zich kunnen verbazen over het effect van acupunctuur op uw gezondheidsproblemen.

* Het National Institute of Health, (geneeskundig onderzoeksinstituut van de federale overheid van de USA) stelde de effectiviteit van acupunctuur vast bij de behandeling van tientallen aandoeningen en ziektes.