Tips voor uw bezoek

Acupunctuur kan soms een beetje intimiderend zijn voor een nieuwkomer. De gedachte aan naalden die uw huid doorboren kan misschien angst geven. Maar acupunctuur hoeft niet eng of intimiderend te zijn. U zult merken dan de voordelen opwegen tegen de angst. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Meestal werkt het zelfs ontspannend en geeft het een bevrijdende ervaring.

Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening kunt houden bij het voorbereiden van uw eerste afspraak. Met deze tips en trucs gaat u goed voorbereid naar uw eerste sessie!

 1. Draag de juiste kleding – Draag bij uw afspraken loszittende kleding. Ik kan u dan vragen om bijvoorbeeld de mouwen of broekspijpen op te rollen zodat ik makkelijk de punten bereik.
 2. Kom niet hongerig aan – Het kan zijn dat u tijdens de behandeling honger krijgt, daarom raad ik u aan om iets te eten voordat u naar de afspraak gaat. Eet echter geen zwaar vet voedsel want u wilt tijdens of na uw afspraak uw maag niet van streek maken. Vergeet niet dat uw consult met acupunctuur een tijd is om te ontspannen en te genezen.
 3. Vul de formulieren in – U krijgt van mij formulieren waarin oa gevraagd wordt naar uw medische geschiedenis. De antwoorden op de gestelde vragen kunnen belangrijk zijn voor uw behandeling en een verschil maken in hoe ik omga met uw specifieke klachten.
 4. Haal diep adem – Zet uw telefoon uit – dit uurtje is helemaal voor u. Haal nog eens diep adem en laat alle frustraties of angsten los die u met u meebrengt. Door zoveel mogelijk te ontspannen helpt u de behandeling en uw hersteltijd verbeteren. De naaldjes zullen u daar ook bij helpen.

Tijdens de behandeling

 1. Relax/Ontspan – Zodra uw afspraak begint, is het beste advies om te ontspannen. Door te ontspannen voordat de naalden worden gezet, houdt u uw spieren en zenuwen ontspannen en ontvankelijk. Als u zorgen heeft, stel mij dan uw vragen en probeer langzaam en diep te ademen en focus op uw ademhaling. Probeer langzaam en diep te ademen en focus uzelf op uw ademhaling.
 2. Hoe bedoel je relax/ontspannen? – Zodra de naalden zijn gezet, is dit het moment om weer diep te ademen en weer te ontspannen. Ademt u? Ademt u langzaam en diep of hoog en snel? Houdt u uw adem in en blijft u gespannen?
  Haal nog eens diep adem, dit is uw tijd voor herstel dus blijf u gewoon concentreren op uw ademhaling die uw lichaam en gedachten zal helpen.
 3. Maak kenbaar als u ergens mee zit. – Op zich voelt u niet van het zetten van de naalden, maar het kan zijn dat de naald vlak bij een haarvaatje terechtkomt. Dit kan een beetje scherper aanvoelen. Meldt dit mij – ik verplaats het naaldje en de scherpte is meteen weg. Als u tijdens de behandeling in ene erg moet plassen of u voelt zich onplezierig – ik ben altijd op gehoorafstand. U roept mij en ik ben meteen bij u.

Zaken om te vermijden

Er zijn verschillende belangrijke zaken die u zowel voor als na uw acupunctuursessie moet vermijden. Deze zaken variëren van klein tot ernstig en ze moeten allemaal worden vermeden als dit enigszins mogelijk is.

 1. Vermijd zwaar vettig voedsel en cafeïne – Zoals vermeld in #2 hierboven is het aanbevolen om iets te eten voor uw afspraak, maar dit is geen vette of zware maaltijd. Het zware vet of een grote hoeveelheid voedsel kan uw maag van streek maken tijdens de sessie. Ook beveel ik u aan ook na uw behandeling geen zwaar en vettig voedsel te eten.
  Vermijd ook zoveel mogelijk zeer koude dranken na uw behandeling. Hoe lekker een bak koffie kan zijn, koffie – de cafeïne – kan heel stimulerend werken en werkt dus tegendraads op de kalmerende werking van de behandeling. Ik beveel u aan om voor en na de behandeling zo min mogelijk koffie te drinken.
 2. Poets uw tong niet – poets uw tong niet 24 uur voor uw afspraak. Dit lijkt misschien een vreemd verzoek, maar de kleur, coating en textuur van uw tong kan helpen bij de diagnose.
 3. Zo min mogelijk stimulerende of kalmerende middelen. Blijf vóór uw afspraak uit de buurt van alcohol en drugs van welke aard dan ook. Stimulerende en kalmerende middelen kunnen uw herstel en ontspanning tijdens uw sessie beïnvloeden. Vermijd het gebruik van alcohol en drugs na uw sessie, want u lichaam is bezig met het vertalen van de ervaring en herstel. Minstens 12 uur zonder voor en na de behandeling is een aanbevolen tijdslot.

Na uw behandeling

Tot slot volgen hier enkele aanbevelingen voor na uw afspraak.

 1. Ontspan opnieuw – Rust vooral uit na uw behandeling om het herstelproces voort te zetten. Drink veel water en blijf comfortabel. Plan geen marathon direct na uw behandeling. Sommige mensen voelen zich ontspannen en rustig, Sommige worden juist energiek. Kijk hoe u op de behandelingen reageert voordat u aan iets inspannends begint.
 2. Let op de effecten en vertel dit mij. Na de behandelingen vraag ik u -bij de eerstvolgende afspraak- wat de effecten waren van de behandeling en wat u later voelde. Dit helpt bij uw afspraak om uw behandeling aan te passen en de voortgang en effectiviteit te meten. Bij onverwachte effecten – als deze al voordoen – kunt u mij altijd tussentijds bellen. In tegenstelling tot misschien uw ervaring met artsen die in een oogwenk de kamer in en uit zijn en nauwelijks luisteren, neem ik de tijd om echt te luisten en de behandelingen aan te passen aan uw unieke behoeften.

Een unieke ervaring

Acupunctuur hoeft niet intimiderend voor nieuwe gebruikers. Met geweldige voordelen kan uw afspraak er een zijn die u nooit zult vergeten. Misschien is acupunctuur niet voor iedereen weggelegd, maar voor de meesten helpt de behandeling met naalden enorm.

Gelijk een afspraak maken?

U kunt online een afspraak maken
of bel: 072 - 5330611