Hoe werkt acupunctuur bij gezichtsverjonging?

Het principe van cosmetische acupunctuur is dat schoonheid van binnenuit komt. Als uw huid bij het ouder worden ongezond uitziet en aanvoelt kan er sprake zijn van een fundamentele onbalans. Wordt die balans hersteld, dan zal uw huid er beter uitzien en zult u zich ook zich meer voelen stralen.
Op fysiologisch niveau verbetert acupunctuur de circulatie van bloed en lymfe in het hele lichaam. Een verbeterde bloedstroom herstelt de huidskleur en kan helpen een gezonde huid en spierspanning te behouden. Een betere lymfecirculatie zorgt voor afvoer van schadelijke stoffen in de huid. Acupunctuur versterkt tevens het immuunsysteem, waarvan de huid een essentieel onderdeel is.
De ingebrachte naalden in het gezicht hebben invloed op de collageen- en elastineproductie en de verdeling daarvan. Collageen is een eiwit geproduceerd door ons lichaam dat verantwoordelijk is voor de duurzaamheid en veerkracht van onze huid. Elastine is verantwoordelijk voor de elasticiteit van onze huid. Zon en veroudering breken collageen en elastine af en verminderen de productie ervan. Acupunctuur helpt bij het stimuleren van de natuurlijke processen van cel-reproductie en groei.

Een betere gezondheid leidt tot een betere huid

De acupunctuurbehandeling is afhankelijk van hoe de persoon verouderd; omdat bij elke persoon het verouderingsproces uniek is, verschilt ook de behandeling per persoon. Acupunctuurpunten zijn gekozen op basis van een geïndividualiseerde diagnose volgens de principes van de Chinese geneeskunde. De diagnose is het resultaat van onderzoek van mogelijke constitutionele gezondheidsproblemen en symptomen. Diagnose en behandeling zijn dan ook gericht op verbetering van uw gezondheid in bredere zin, met verjonging van uw uiterlijk als logisch gevolg. Zodoende kunnen ook andere fysieke klachten verholpen worden, het hormonale evenwicht kan verbeteren, vergrijzing en haaruitval kunnen vertragen. Uw slaap verbetert en uw energie neemt toe. Ook uw immuunsysteem, spijsvertering en stofwisseling verbeteren.

Chinese kruiden

Chinese kruiden zijn een belangrijk onderdeel van het gezichtsverjongingsprotocol. Kruidenformules worden speciaal voor u gemaakt, op basis van uw constitutionele diagnose. Ook de kruidenbehandeling richt zich op herstel van de lichamelijke balans en uw orgaansystemen, waarmee de negatieve gevolgen van veroudering worden verminderd of geëlimineerd. Chinese kruiden versterken de werking van de acupunctuur, vooral bij ernstiger klachten als opvliegers, nachtelijk zweten, haaruitval of indigestie.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Om de gewenste effecten te bereiken is een reeks van 10 tot 15 wekelijkse behandelingen nodig. Na het voltooien van een reeks van de behandeling, kunnen onderhoudsbehandelingen de resultaten verlengen. Onderhoudsbehandelingen worden meestal eens per maand gedurende twee tot drie maanden ingepland en daarna om de twee maanden, zolang als u de resultaten wilt behouden.

Wat zijn de kosten?

Elk bezoek kost € 70,=
U krijgt hiervoor:

  • 1 ½ uur behandeling
  • een gezichtsscrub met parel
  • een gua sha behandeling
  • gezichts- en lichaamsacupunctuur

Bij de behandeling worden Nefeli producten gebruikt. Deze zijn zonder synthetische ingrediënten, zonder parabenen en op kruidenbasis gemaakt.

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.