Zelfzorgmedicatie of Chinese geneeskunde?

Griep en verkoudheid zijn wereldwijd de meest voorkomende ziekten. Mede omdat de resistentie tegen antibiotica toeneemt en we kritischer zijn over vaccins, kiezen we vaker voor zelfzorgmedicatie, in plaats van naar de huisarts te gaan. Met de zelfzorgmedicatie willen we zo lang mogelijk blijven werken, maar meestal worden slechts de symptomen onderdrukt en duurt de griep of verkoudheid in feite langer.
Chinese geneeskunde is ontwikkeld om vele ziektes te behandelen, maar heeft vooral succes geboekt met de behandeling van virale en bacteriële infecties. Inmiddels is de oude wijsheid van de Chinese geneeskunde gecombineerd met de kennis van moderne acupuncturisten over virale infecties, zoals de griep. De Chinese geneeskunde biedt daarmee een verantwoord en effectief alternatief, als aanvullende of vervangende behandeling.
Preventie werkt het beste: kom tijdens het griepseizoen een of twee keer per maand voor acupunctuur om uw immuunsysteem te versterken en zo gezond te blijven, vooral wanneer mensen in uw omgeving ziek worden.
Bezoek in elk geval bij de eerste tekenen van een verkoudheid of griep, zoals een zere keel, oorpijn, vermoeidheid of pijn in het lichaam, de acupuncturist.

Hoe werkt de behandeling?

Diverse studies toonden aan dat stimulering van bepaalde acupunctuurpunten het immuunsysteem versterkt. Ook kruiden kunnen voorgeschreven worden om het immuunsysteem te verbeteren. Acupunctuurbehandelingen en kruiden formules zijn afgestemd op de individuele symptomen en voorkomen dat de ziekte dieper het lichaam ingaat. Als de griep of verkoudheid al een tijd voortsleept kan een meer frequente behandeling (twee keer per week gedurende een tot twee weken) helpen met stoppen van het patroon van re-infectie en verzwakking van het immuunsysteem, zodat u eindelijk over uw verkoudheid of griep kunt komen.

U herstelt en komt beter uit de strijd

De Chinese geneeskunde is erop gericht om u niet alleen te doen herstellen van de griep of verkoudheid, maar ook er sterker tegen bestand te worden. Met acupunctuur en Chinese kruiden tijdens de herstelfase verzekert u zich ervan dat u echt over de infectie heen bent. Uw immuunsysteem is weer intact en klaar om te vechten tegen de volgende aanval van ziekte uit uw woon- of werkomgeving. Na een griepaanval houden klachten als hoesten, slijmproductie of een onregelmatige stoelgang vaak aan.Twee- of driewekelijkse behandelingen met acupunctuur nà de griep helpen ook het evenwicht te herstellen in uw ademhalings-en spijsverteringsstelsel.